Moja priča

Majka sam dvoje djece koja živi svoju misiju pomaganja djeci da budu viđena, bezuvjetno voljena i poštovana. Zato pomažem roditeljima da stvore temelje u kojima će se njihova djeca razvijati u snažne, otporne, sretne i uspješne pojedince.

tanja hrvatin šimičić o meni moja priča

Jeste li čuli za poslovicu da se iz muke rađaju junaci?

A onu – Što te ne ubije, to te ojača?

Sigurna sam da znate barem jednu osobu koja je upravo u svojim teškim trenucima,  proživljenim u određenom periodu života,  pronašla ogromnu motivaciju i strast koja ju  pokreće. Isto tako sam sigurna da ste svjesni da mnogo djece prolazi kroz destruktivne razvode brakova svojih roditelja. Ja sam jedna od njih.

Srednja škola, pubertet, razvod i nemanje znanja i alata kako da se nosim i što da učinim s količinom stresa koji sam proživljavala. Od malena je u mojoj crti ličnosti prisutna velika motivacija za promjenom, tako sam u tom periodu počela tražiti načine kako da promijenim svoje stanje i iskustvo.

Sve je krenulo od učenja psihologije, dok nisam stigla do fakulteta. Tada sam, sa svojih 18 godina, odlučila krenuti na psihoterapiju. U to vrijeme, odlazak na psihoterapiju u svrhu osobnog razvoja nije bio uobičajen i popularan kao danas. Odnosno nije se odlazilo na psihoterapiju osim ako nisi stvarno imao većih problema. Kako sam razvijala zajednicu oko sebe, tako sam i sve više normalizirala rad na sebi kao dio brige o sebi.

Moj put osobne terapije još uvijek nije stao! Štoviše, doveo me do dvije škole psihoterapije koje trenutno pohađam, te sam na putu da i sama postanem psihoterapeut.

Transformacije koje sam putem prolazila najveće su bogatstvo. Sva ta životna iskustva i promjene su mi donijele dublje razumijevanje i alate koje primijenjujem u svojem današnjem radu. Jer – kada se vratimo na početak – istina je: iz muke možete postati junak. No najprije trebate postati svoj junak, kako biste to mogli biti i drugima kojima pomažete.

tanja moja priča osobna terapija

Razvoj koji sam doživjela kroz proces psihoterapije i formalno obrazovanje na fakultetu Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, u meni je izazvao ogromnu potrebu da pomažem djeci. S vremenom je ta potreba prerasla u misiju.

Tijekom trogodišnjeg života u Londonu radila sam u Montessori vrtiću kao qualified teacher te završila edukaciju za strategijske intervencije pod vodstvom jedne od svjetski najpoznatijih obiteljskih psihoterapeuta Cloe Madanes – začetnice Strategijske obiteljske psihoterapije.

Vrlo brzo nakon toga počela sam raditi savjetovanja s roditeljima i zajedno s njima stvarati bolje okruženje za rast i razvoj njihove djece. Na koji točno način radim, pročitajte ovdje.

Moja misija: Voljeno dijete

Da, moja je misija pomoći djeci da se ne osjećaju ranjeno, već voljeno! Da se osjećaju poštivano, da znaju da pripadaju i da su vrijedni.

Danas, roditeljima pomažem u najvažnijoj ulozi u životu. Pomažem im odgojiti mentalno snažnu, otpornu i uspješnu djecu.

"Odnos koji imamo s našom djecom sada, temelj je svih odnosa koje dijete gradi tijekom života - odnosa sa sobom, situacijama, stvarima"

Pratite moje obavijesti!

Pratite moje obavijesti!

Pretplatite se na newsletter i saznajte novosti iz svijeta roditeljstva i osobnog razvoja, što može uključivati marketinške ponude i akcije, novosti o mojem poslovanju kao i nove članke i objave!

Uspješno ste se pretplatili :)!

Pin It on Pinterest